“HIERRR”

“Mag Hond dan ook mee als de meiden komen logeren?” Ik antwoord met volle overgave: TUURLIJK, ik ben een natural born hondentrainer.
Het zit zo. Mijn zus heeft sinds kort een Hond. Een ondeugd van een good looking little bitch, die je met twinkelogen aanschouwt en dan je alle hoeken van de kamer & tuin laat zien. Ze mat je af en lacht je recht in je bakkes uit. Want Hond is slim, snel en geraffineerd. Ik ben dol op het beest. Hond zie ik dan ook als ons nieuwe familielid. Mijn blaffende, stinkende, mollende en hijgende nichtje. Helaas draagt ze geen luier meer en schijt wel mijn tuin onder. Als coach werk ik veel gedragsmatig. Laat ik zeker mijn klanten niet verlagen tot een ander ras, toch heb ik de illusie dat ik een hondentrainer van nature ben. Het observeren door te kijken, te luisteren, te lezen, te voelen en te bevragen behoort tot mijn USP.
Met Pavlov aan mijn zijde, lopen we het bos in achter mijn huis. Mijn ambitie om binnen 1 uur Hond te laten luisteren met kreten als HIER, ZIT en NAAST, vind ik tot dan toe, reëel. Zonder lijn lopen we over het pad en ik moet bekennen, we vormen een gestroomlijnd team. Hond houdt me in de smiezen en ik speel de trainer met overwicht. HIERRRRR is een kreet die best lekker bekt. Dan komt er links uit het bospad een vrouw aangelopen. Lopen is niet het woord. Haar voeten lijken de grond niet te raken. Haar hoofd zit los op het lijf en ze wankelt terwijl ze mijn kant op loopt. Hardop hoor ik haar zeggen, bijna schreeuwen: IK BEN HIER!….IK BEN HIER…. Dit herhaalt zich zeker 5 maal tot onze blikken elkaar kruizen. Vriendelijk knik ik gedag en met een iets te harde stem zegt ze glimlachend, hallo! In een split second, zie ik dat ze oordopjes in heeft. Ik blijf staan…Hond ook en beide kijken we de zwevende vrouw na. Deze hondentrainer is even de weg kwijt, laat staan dat haar excellente drill instructies nog enig effect hebben op Hond. Er zweeft van alles door mijn hoofd.
IK BEN HIER. Wat betekent dat eigenlijk? Best een interessante vraag. Misschien deed de dame mee aan een cursus Mindfulness. Een remake van het rozijntje al wandelend over de paden. Of de vrouw is haar demente moeder aan het gerust stellen. Of ze is zichzelf aan het gerust stellen omdat ze de weg kwijt is….of ze heeft een Eckhard Tolle momentje en beleeft ze de kracht van het nu! Of ze doet mee aan de groepsapp van 21-day of abundance van Deepak Chopra. Uhmmmm?? Hond luistert totaal niet meer. HIERRRR lijkt de rellende puber te beantwoorden met een dikke middelvinger-poot. Hond gaat haar eigen weg en kijkt om haar heen. Als Hond een vlinder op de grond ziet zitten, gaat Hond erachteraan. Alles wat voorbij komt, neemt Hond waar. De fluitende vogels, een vallende dennenappel, vliegen die alle kanten opvliegen en geluiden van naderende schapen. Hond ziet, voelt, ruikt en blaft de wereld toe met de bijna magische woorden: IK BEN HIER en Hond hoort mij blaffen; HIERRR!

De Loopbaancharmeur

Call Now Button