Loopbaancharmeur-afbeelding-Renske-Veenstra-267x400-versie-2

Mijn Charme

Renske de Haan-Veenstra is de Loopbaancharmeur. Als loopbaanadviseur, coach, speelse spreker en trainer krijg ik dagelijks de vraag: “Ik weet niet waar mijn talenten liggen…” of: “Ik wil wat anders met mijn carrière. Waar moet ik beginnen?

Vaak zitten je talenten verscholen achter het harde werken, de sleur van de dagelijkse routine of heeft de aandacht niet nodig gehad. Hierdoor hobbel je ongezien en ongehoord verder in je werk en dagelijks leven. Een burn-out, of een bore-out kunnen dan op de loer liggen.

Door mijn brede ervaring in het begeleiden van mensen in verschillende organisaties, het inzetten van tools en creatieve oefeningen, krijg ik snel zicht op je talent, houding en gedrag. De vertaalslag maken we samen door direct en gericht aan het werk te gaan! Met als resultaat een glimlach, zodat jij je aantrekkelijk voelt voor een werkgever.

Loopbaancharmeur-afbeelding-welke-charme-zet-Renske-in

Welke Charme zet Renske in

Met een fotografische kijk, beluister ik je woorden en zie ik jouw houding en gedrag. Mijn talent is om snel te achterhalen wat er nu echt speelt en daarop in te zoomen. Met als resultaat: bewegen. Mijn charmes zet ik optimaal in om jou te laten “stralen”. Dit doe ik met humor, afwisselend zacht en hard, soms met een knipoog en altijd oog houdend voor de ander. Jij staat centraal en ik sluit aan met de juiste taal, toon, kleur en gevoel. Actief en gericht gaan we aan de slag met jouw coachvraag. Dit doe ik zowel face 2 face, als door middel van e-Coaching. De locatie bepalen we samen.

Loopbaancharmeur-Mijn-Charme-img-2-rs

Renske over Charmant zijn

Hieronder lees je de definitie van het woord Charmant. Mijn ogen gingen twinkelen en mijn hart ging sneller kloppen, toen ik dit las. Ik bedacht me: “Dit doe ik elke dag met mijn klanten”. Anderen inzicht geven zodat zij zich weer aantrekkelijk voelen. Aantrekkelijk voor zichzelf & voor hun omgeving. Voor mij betekent Charmant zijn ook, ernaar kunnen handelen. Door bewust je talenten in te zetten, deze te kunnen vertalen naar woorden en gedrag, zodat jij gelooft in jezelf en jouw skills. Ieder mens in de organisatie is uniek en tegelijk verschillen we niet veel. Het zit bijvoorbeeld in ieders detail, woordkeuze, uiterlijke verschillen en/of keuzes die we dagelijks maken. De vraag is: “ Ben jij je bewust van je talenten?” En als je dit weet, hoe zet jij dit dan dagelijks in om persoonlijke successen te behalen? Je charmant voelen en hiernaar acteren, is in mijn optiek een garantie tot succes.

Betekenis & Definitie Charmant

Charmant is afkomstig van het Franse woord ‘charme’ en betekent letterlijk ‘bekoring’ of ‘sierlijkheid’. Een persoon die Charmant is, is doorgaans aangenaam in de omgang.

Gracieuze persoonlijkheden kunnen dit op diverse manieren uiten, onder meer verbaal, fysiek of door middel van de lichaamstaal of -houding.

Als iemand verbaal Charmant is, betekent dit dat een persoon aantrekkelijk formuleert. Dat kan bijvoorbeeld worden bereikt door intelligente opmerkingen te maken, beleefd taalgebruik of een positieve kijk op de situatie. Ook charmeren, het genereus zijn met complimenten, wordt vaak geassocieerd met een charmante persoonlijkheid. Naast het aantrekkelijk formuleren, zijn charmante personen ook goede luisteraars. Ze laten de gesprekspartner uitpraten en kennen een grote dosis empathie en sympathie. Daardoor voelt de omgeving zich al gauw op zijn of haar gemak, wat bijdraagt aan de algehele sfeer.